Тиери Анри предизвиква звезда на Манчестър Юнайтед да прави това, което класическите крила направят най-добре

Легендата на Арсенал Тиери Анри отправи критика към една от звездите на Манчестър Юнайтед и рекордна лятна покупка – Джейдън Санчо. Той го призова да започне да прави това, което класическите крила умеят най-добре – да дриблират.

Французинът коментира за Amazon Prime 21-годишния флангови нападател след мача с Бърнли, в който късметът го лиши от това да вкара гол, защото рикошет в защитник превърна попадението в автогол.

„Когато си в ситуация един на един трябва да се опиташ да преодолееш съперника. Трябваше Люк Шоу да го принуди, за да се пробва“, каза Анри, визирайки асистенцията на опитния краен бранител при въпросния автогол.

Класическите крила от ерата на Анри приоритетно се стараеха да преодоляват противниците с дрибъл, а едва след това да търсят опции за стрелба или центриране. Днес тази практика е позабравена, тъй като всички играчи в тази зона искат да подражават на Ариен Робен и Франк Рибери, които наложиха новия стандарт на обърнати крила. Те предпочитат да влизат навътре към наказателното поле и да търсят удар, докато колегите им очакват безнадеждно подаване в далеч по-удобни позиции.

„Какво стана с това да се опитваш да преодолееш човека си от външната страна? Сега прекалено често се опитват да влизат навътре. Просто надиграй човека си отвън и бъди по-смъртоносен“, каза още Тиери Анри.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here