Строгите мерки засягат 56% от италианците

Най-рестриктивните мерки засягат повече от половината граждани в Италия – 56%, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa), позовавайки се на данни на Coldiretti (Асоциацията на италианските земеделци).

Всеки втори италианец се намира в район с максимален или висок риск. В районите, които светят в „код червено”, са регистрирани най-лошите показатели по отношение на тенденцията с коронавирусни инфекции.

Локдаун е наложен за 16,9 милиона италианци, намиращи се в „червените” провинции, докато други 16,8 се намират в „оранжевите” райони. В тях също са наложени строги мерки, за да се спре разпространението на коронавируса. В критичните зони е разрешена само доставка до дома, а освен това са наложени ограничения за пътувания.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Италия от началото на пандемията премина прага от 1 милион души. За последното денонощие бяха регистрирани 32 961 нови случая на зараза спрямо 35 098 вчера. Общо заразените от началото на пандемията в Италия стават 1 028 424. За последното денонощие от усложнения от заразата са починали 623 души спрямо 580 вчера. Това е най-високият показател в тази насока от 6 април досега. Общо от началото на пандемията в Италия починалите заразени са 42 953.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here