Стефан Пройнов: Искам да се похваля с каталогът на нумизмат номер едно в света Костадин Везьов!

Стефан Пройнов: Искам да се похваля с каталогът на нумизмат номер едно в света Костадин Везьов!Стефан Пройнов: Каталога на Костадин Везьов, този каталог е различен, не се продава и го няма в книжарниците.

Различното при него е, че в него няма цени и тиражи, а има капсули на сертифицирани монети в NGC компаниите зададоха нов модел на поведение и не всеки трябва да го следва.

Стефан Пройнов: Искам да се похваля с каталогът на нумизмат номер едно в света Костадин Везьов!

Но Костадин Везьов участва на състезания и за него е важно всяка монета да бъде със сертификат и да има висока оценка, защото това повишава очакваното оценяване на неговата колекция, която му донесе призът колекционер за 2020 година. Като най-пълна и най-богата на Български монети тя прославя България и всички чуха за Българските монети и за родината ни.

Естествено обаче той не се състезава с Българските нумизмати, а със самият себе си, издирвайки всяка монета с по-високо и по-високо качество. Колекция събирана близо 30 години е събрала възможно най-високите нива, но винаги може да се търси по-високото.

Да покажеш качество и стил, да покажеш завършеност и да изпревариш 21 000 колекционера е Национална гордост, която заради спецификата на материята не получи голям обществен отзвук, но това е, защото завистта е голяма в българина, а такива хора вдъхновяват и възпитават показват моделът и начинът.

Естествено си има своите противници, който не смятат да сертифицират евтините номинали на които стойността на сертификатът е по-голяма от стойността на монетите, но това е тяхно право и аз Стефан Пройнов съм съгласен с тях, но за Костадин Везьов това е задължително, защото той участва годишното състезание на NGC където се оценяват колекции, които задължително са сертифицирани.

Като експерт на антично и древно изкуство за мен е чест и привилегия да се похваля с поименно подписан каталог на монетите от 1879 до 2016 година естествено това е един старите му каталози и с течение на времето разликата в тях ще бъде само подмяната на едни цифри и букви, които показват качеството на монетата.

Да имам каталог, които притежава библиотеката на Сената в САЩ е гордост за мен! Затова благодаря на Костадин Везьов и нека всички ние му пожелаем все така да прославя България по света!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here