Спрете да правите това, ако искате да станете майка

Желанието да отслабнем с храни с ниско съдържание на мазнини може да доведе до хроничен бронхит и дори до безплодие, заяви диетологът Светлана Фус, цитирана от actualno.com.

Специалистът подчерта, че храни с ниско съдържание на мазнини могат да се консумират, ако мазнините постъпват в тялото в достатъчно количество от други храни. "Липсата на мазнини засяга не само здравословното състояние, но и външния вид. Кожата става суха и набръчкана. Имунитетът на човек спада, всички органи бързо стареят и се износват, могат да започнат проблеми със сърцето и мозъчна дейност – паметта ще се влоши, скоростта на реакция ще намалее“, каза диетологът в своя Инстаграм.

Всъщност мазнините са най-добрият източник на енергия и помагат за усвояването на витамини А, Е, К и D, които са отговорни за имунитета, доброто зрение, силните кръвоносни съдове и красивата кожа. Мазнините участват и в производството на хормони, включително полови хормони – естроген и тестостерон. Затова липсата на мазнини в храната може да доведе до безплодие, пояснява Светлана Фус.

"Има десетки случаи, когато жени не са могли да забременеят, защото са изключили мазнините. В крайна сметка без нормалното количество хормони плодовитостта е невъзможна", каза експертът и добави, че проблемът с изключването на мазнините важи и за мъжете. Освен това, при дефицит на мазнини, рискът от хроничен бронхит, астма и други белодробни заболявания се увеличава. "Мазнините са част от веществото, което покрива вътрешността на алвеолите на белите ни дробове. Когато няма достатъчно мазнини, те се слепват и не могат да се разпаднат по време на дишане. Поради това се появяват заболявания на белодробната система", обясни специалистът.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here