Снимките на “Матрицата” предизвикаха скандал в Германия

Шумно парти във филмово студио край Берлин, събрало стотици хора, нарушило противоепидемичните ограничения в страната. Според президента на студиото става дума за снимки на филм от поредицата "Матрицата".

Германският в."Bild" съобщи за незаконно организирано парти с пиротехника късно вечерта в сряда във филмово студио Бабелсберг, а гостите се престрували, че са статисти във филм.

Кристоф Фисер, президент на легендарното филмово студио, в което през последните осем месеца се снима новият филм "Матрицата", отрече обвиненията.

"Снимахме филмова сцена по време на парти", каза той пред ДПА.

В снимките участвали близо 110 статисти и около двеста души от екипа на продукцията. След края на снимките те отпразнували края на снимачния процес.

"Целият екип беше тестван", увери изданията Фисер.

Всеки от статистите, участвали в сцената, бил подложен три пъти на тест за новия коронавирус – два PRC теста в дните преди началото на снимките и един бърз тест непосредствено преди заснемането на сцената. Водещите актьори, сред които е и Киану Рийвс, били подлагани всекидневно на тестове за коронавирус.

Фисер каза още, че операторите носели маски през цялото време на снимките и ги свалили само по време на тоста за края на снимачния процес, предава БТА.

"Никой не е снимал", казва анонимният източник на информация на в."Bild".

Градската управа на Потсдам обяви, че здравните власти започват проверка на случая, макар да няма внесено официално оплакване.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here