Симеон Славчев, партия МИР: Ще създадем истинска средна класа в България

Симеон Славчев, партия МИР: Ще създадем истинска средна класа в България

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) предлага доказания и действащ  немски модел за социално-пазарно стопанство с регулиращата макро-икономическа роля на държавата да стане икономическа основа на българското общество. Чрез налагането на социално-пазарно стопанство в България ще бъде изградена работеща и ефективна икономика и ще се създаде истинска средна класа. Това каза в предаването „Референдум“ по БНТ председателят на партия МИР Симеон Славчев, който е водач на листите за народни представители в 23-ти многомандатен избирателен район София и във Варна.

„Целите на социално-пазарно стопанство са пълната заетост на капитала и труда, т.е. всички да печелят и работници и работодатели, устойчивото икономическо развитие, стабилните пари, свободното икономическо състояние. Това е единствената доказана практика, която е адекватна на изискванията на съвременното ни общество и стопанство. Само тя ще измъкне България от сегашната криза и безизходица и ще направи българското икономическо чудо и ще я превърне в силна социална и индустриална държава“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той каза, че партия МИР предлага икономическият, социалният и политическият живот в България да се изградят наново, както и да се приеме Закон за социалното изравняване.

„Най-общо казано концепцията е всеки работлив българин да бъде благосъстоятелен, т.е. достойно съществуване на всеки. Всички тези наши предложения всъщност са в основата на един нов и морален вариант на социално-пазарно стопанство, който ще даде възможност на 80 % от българските граждани да имат постоянни, сигурни и високи доходи, т.е. в България ще се създаде истинска средна класа в България. Така няма да има социални напрежения и протести, ще има свобода и справедливост и уникален баланс между тях“, заяви още Симеон Славчев.

Той даде решение и на проблема с високите цени на електроенергията, като предложи енергийните експерти в страната да се съберат и да разработят краткосрочна и дългосрочна енергийна стратегия на България, в която водещото да бъде децентрализация на производството на електроенергия.

„Доказано е, че през преносната мрежа се губи голяма част от електроенергията, чиито загуби плащат всички крайни потребители. Именно за това е крайно време да сменим подхода и да започнем да произвеждаме електроенергия там където тя се потребява. Така ще успеем да създадем енергийно независими селища, общини и градове, а цените на електроенергията не само няма да се повишават, но и драстично ще се понижат, тъй като няма да има тези огромни загуби по преносната мрежа. В енергийната стратегия на България трябва ясно да се разпише както развитието на атомната електроенергия, така и на възобновяемите енергийни източници. Нещо повече България трябва да започне да ефективно да оползотворява твърдите битови отпадъци, които са много сериозен енергиен ресурс и ще спомогнат за децентрализацията на производството на електроенергия и екологично чисти горива“, заяви още председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той коментира и темата с ковид кризата, ката подчерта, че партия МИР предлага незабавно да се възстанови здравния щаб на проф. Костов, както и да се създаде единен здравен протокол за лечение на Ковид-19.

„Здравето и живота не са стока, а най-висшата човешка ценност и здравния министър Кацаров не може да си играе повече на принципа проба-грешка, да разделя българското общество и медиците. Поклон пред всички български лекари, медицински сестри, медици и фармацевтите, които въпреки политическите грешки продължават да са на първа линия в битката с Ковид-19 и благодарения на всички тях продължава все още да се крепи здравната ни система“, категоричен беше лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта също, че всички политически решения трябва да се взимат на база на експертиза, диалог и консенсус в обществото и всички заинтересовани страни.

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here