СЗО търси стратегия за справяне с новия щам

Световната здравна организация свиква заседание на членовете си, за да обсъди стратегии за противодействие на новата, по-заразна мутация на коронавируса, която се появи във Великобритания, съобщава "Ройтерс".

Според регионалния директор на СЗО за Европа Ханс Клуге ограничаването на пътуванията до ограничаване на разпространението на заразата е разумно, докато не бъде получена по-конкретна информация, предаде News.bg. Организацията обаче настоя да не избухва паника заради новия щам, посочвайки, че това е нормално развитие на пандемията. От СЗО поздравиха британските здравни власти, че са успели да го установят.

Тъй като заради забраната за тежкотоварните автомобили да влязат във Франция се образуваха километрични опашки на магистрала в Южна Англия, СЗО посочи, че транспортът на основни доставки, като храна, лекарства и гориво, трябва да бъде приоритизиран и улеснен.

Производителите на лекарства, включително BioNTech и Moderna, се опитват да тестват ваксините си срещу COVID-19 и срещу новата мутация. Световната здравна организация обаче подчерта, че все още няма достатъчно информация, за да се установи дали новият щам може да повлияе на ефикасността на ваксината.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here