Северна Македония отговори на Красимир Каракачанов

Представител на Северна Македония коментира изказване на Красимир Каракачанов, съобщи Нова Македония.

Българският министър коментира последните преговори между двете страни. Коментарът му казва, че ако трябва ще изпрати хора да махнат паметници, които не отговарят на историческата истина.

Посочва се, че подобна комуникация не подхожда на държави в един съюз. Македонският министър на отбраната Радмила Шекеринска заяви, че отдавна е минало времето на подобни изказвания от министри.

Коментар дойде и от говорителя на кабинета Душко Арсовски. Той определи думите на българския представител като недостойни.

Припомня се, че България първа признава македонската независимост. Затова се и очаква тя да не оспорва правото на самоопределение.

Каракачанов настоява за съобразяване с българската история. Договор е важен, за да се отвори пътят на Северна Македония към Европа.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here