Светът на спорта загуби поредната си голяма легенда

Светът на спорта загуби поредната си голяма легенда. На 87-годишна възраст почина двукратният олимпийски бронзов медалист Витолд Креер. Новината беше съобщена от Руската федерация по лека атлетика.

Освен това Креер е бивш двукратен шампион на СССР в тройния скок, където води борба с двукратния европейски първенец и световен рекордьор по това време Леонид Шчербаков.

След края на състезателната си кариера Витолд Креер става един от най-изявените треньори по лека атлетика. Води националния отбор на Съветския съюз на четири Олимпиади. Освен това е треньор на трикратния олимпийски шампион Виктор Санеев.

Креер е автор на няколко книги, които минават за истински учебници в подготовката на атлети в тройния скок. Сред трудовете му са „Учи се да скачаш“, „Търся съмишленици“, „Троен скок“ и „Двата бронза“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here