Само при връщане от 10 държави не трябва да представяме PCR тест или сертификат

Дори да пътуваме в чужбина свободно благодарение на облекчените противоепидемични мерки, завръщането у нас в повечето случаи все още налага представянето на сертификат с доказателство за ваксинация, преболедуване или отрицателен тест.

Българските власти допускат свободно влизане в страната само от десет държави, а граничният режим не е променян в последните 11 дни, въпреки че от 1 април не сме в извънредна епидемична обстановка.

Според последното изменение на заповедта на здравния министър, което влезе в сила от 13 април, можем да влизаме без сертификат само от Република Северна Македония, Турция, Румъния, Сърбия, Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Израел и Египет. Това напомнят от "Евроком".

Хората, които нямат нито един от посочените документи, могат да влязат без тях, но се поставят под карантина за срок от 10 дни.

Въпреки всеобщото усещане за разпускане, РЗИ продължава да проверява карантинираните дали спазват ограниченията.

Карантината може да бъде отменена от третия ден нататък при представяне на отрицателен PCR тест или антигенен тест.

Източник: ФАКТИ

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here