Самолет блъсна мечка

Boeing 737-700 на авиокомпанията Alaska Airlines блъсна мечка по време на приземяване на летището в гр. Якутат на тихоокеанското крайбрежие на Аляска, съобщава CNN. Малко преди това пътници забелязали две животни на пистата.

"Предният колесник не е блъснал мечката, но пилотът е усетил удар отляво, след като животните са се оказали под самолета", коментират от Alaska Airlines. На борда е имало шестима пътници, никой от тях не е пострадал."

Ударът в кожуха на левия двигател на "боинга" обаче е убил мечката на място. По обшивката има щети, които ще бъдат отстранени.

Местният фотограф и биолог Робърт Джонсън смята, че подобен инцидент се случва за пръв път в Аляска. Преди кацането служители на летището са почистили пистата от снега и не са забелязали следи от животни.

За Alaska Airlines това не е първият инцидент, свързан с животни. През 1987 г. самолет на авиокомпанията се е сблъскал с голяма риба по време на излитане. Прелитащ наблизо орел я изпуснал отвисоко и тя попаднала в салона през прозорец зад кабината.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here