Румен Радев: Лъжите, хитруването и репресиите не могат да спрат един събуден народ

Тържествена заря-проверка по случай 135 години от Съединението се проведе днес в Пловдив. По време на церемонията на площад "Централен" във втория по големина град тържествено слово произнесе президентът на Република България Румен Радев:

"135 години ни делят от онзи септември, когато българският народ взе в свои ръце съдбата и заличи границите начертани от Берлинския конгрес. Половин България бе оставена под властта на султана. Тъкмо Тракия, Средногорието и Родопите, които платиха с кръвта си цената на Априлското въстание, бяха откъснати от родината. Докато в Търново България се сдоби с Конституция", каза в своето слово президентът на република България Румен Радев.

В онези дни възродена България показа на света как цивилизовано един просветен народ от вярата на нашите възрожденци се събира под общата стряха на своята историческа родина. И няма сила, която да го спре!

Съединението е акт необратим, а българите са готови да отстояват свободата си. "Хора дръзки и решителни се намират винаги в нашата история, дори когато народът ни е изглеждал примирен", допълни президентът.

"Говоря го от няколко години при срещите си с вас. Доскоро заедно с вас почитахме славното минало на нашите герои. Победите на нашата страна от историята. Но историята неумолимо се движи напред. Днес будна България преоткри силата на девиза "Съединението прави сила!". Единението около ценности, братството на потчтените хора, които се борят за свободата, справедливостта и равенството на закона. За чистата и свята република на Апостола, в която управниците не се крият, а гледат гражданите с чиста съвест и доверие, защото заедно ратуват за доброто на България, в която българите са братя и разбират, че толерантността, солидарността и непреклонността са писали и продължават да пишат най-светлите страници в историята на България", допълни Радев.

"От Съединението от цялата ни възрожденска история знаем, че лъжите, хитруването и репресиите и политиканските интриги не могат да спрат един събуден народ, поел към своето осъзнато бъдеще. Поклон пред дръзките и храбрите! Да Живее единна България!", заключи президентът.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here