Ренета Инджова: Ходът на ГЕРБ с Великото народно събрание е бутафорен

"Бутафорен е ходът на ГЕРБ с Великото народно събрание", каза пред БНР Ренета Инджова, служебен премиер на България в периода от октомври 1994 до януари 1995 година, във връзка с предложението на управляващите за нова Конституция и свикване на ВНС.

По думите ѝ българският народ вече няма да търпи, под предлог, че няма алтернатива, защото алтернативата ще е честото сменяне, докато се намери кой: 

"Никой в бъдеще няма да бъде оставян да управлява толкова дълго, още на третия ден ще бъдат сваляни властниците", заяви тя. 

Според нея следващото правителство няма как да е по-лошо от сегашното. Тя определи кабинетът "Борисов 3" за абсолютно дискредитиран и пред България, и пред света. Инджова призова за Велико народно въстание на 2-ри септември, когато е първият работен ден на парламента.

"Не сме изработили политически модел, в който алтернативно да се сменят управляващи и опозиция, напротив – те са си като братя близнаци. Смяната между тях обаче е абсолютно задължителна и колкото е по-честа, колкото и да струва това на обществото, това е единственият начин да се стигне до политическо умение да се избира правилното".

По думите на Инджова служебните правителства трябва "да разчистват терена", когато редовните правителства стигнат до крах:

"Когато една власт в погромите си и безчинствата си е стигнала до положението, в което сме – икономиката на страна е в режим на свободно падане, какво да стане, да дойде едно правителство, което да замаже нещата ли?".

Тя изказа предположение, че може и затова да не се стига до смяна на правителството, защото се търси "един удобен службаш, който да замете нещата". 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here