Разкриват нови легла в COVID-19 отделенията в Бургас заради увеличаващия се брой пациенти

Разкриват 70 нови легла в COVID отделенията в Бургаско заради наплива на пациенти, предаде Българската национална телевизия. Въпреки разкритите два буферни центъра за диагностика на пациенти със симптоми на коронавирус линейки продължават да чакат пред спешните центрове на болниците в Бургас.

COVID изолаторът на спешния център в бургаската болница разполага с общо 7 легла. Пациентите трябва да се изследват, а след като и седемте места се запълнят, медиците нямат физическата възможност къде да приемат повече пациенти. От спешния център казват, че някои лични лекари се страхуват да преглеждат пациенти със симптоми на коронавирус и за това ги пренасочвали към Спешна помощ.

Последният случай на чакащ пациент е от вчера, когато се наложил престой в линейката близо 3 часа. От "Спешна помощ" обаче са категорични, че чакащите пациенти не са в тежко състояние.

Има недостиг и на оборудвани линейки за COVID пациенти, казват лекарите. Но за да няма чакане, има идея да се правят тестове още в тях.

От днес се разкриват и допълнителни 76 легла в Бургас. Не всички болници в областта обаче са разкрили COVID отделения.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here