Радосвет Радев: Мерките са бавни и неефективни

Всички твърдят, че това е един прекрасен социален ляв бюджет, но в него няма нищо за бизнеса. В бюджета на НЗОК прави впечатление, че реално 80% от него е предвиден за болничната помощ. Само 20% е за големия смисъл – за доболничната помощ. Най-много неглижираме онова, което би трябвало да спре потока от болни към болниците. Те са се превърнали във фронт офис. Деформация има на тези процеси и тя се продуцира от бюджета. 36% от бюджета отиват за частни болници. Това заяви пред bTV Радосвет Радев, председател на Българската стопанска камара.

Той посочи, че на практика от коронакризата няма незасегнат сектор, а в почти всички отрасли около 30% от компаниите са със сринат оборот.

"Очевидно е защо второ затваряне на икономиката няма да издържи. Резервите ги няма. Лесно е да направиш аквариум рибена чорба, но обратното е трудно. В аквариум сме, който бавно покачва температурата. Мерките са бавни и не са ефективни", коментира Радев.

По думите му анонсирания двупластов бюджет звучи много респектиращо и нещата звучат "красиво". Предстои обаче тепърва да видим какво наистина може да се направи. Това трябва да се случи до месец март, когато страните в ЕС трябва да представят националните си планове.

Радев коментира и липсата на електронно правителство.

"Любимата ми дъвка е дигиталното правитество. Отказът на целия процес с изсипаните милиарди в правенето на “Цифрова България”. Най-готиният виц е “Гледайте к’во стана с Радев в Естония”. Какво стана с електронното правителство в Естония? Този виц е по-добър", смята председателят на стопанската камара.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here