Радан Кънев топи Гешев в Европарламента, бил против разделението на властите (видео)

В изказване пред Европейския парламент, което сам разпространи, евродепутатът Радан Кънев атакува кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, като твърди, че в програмата си единственият кандидат за поста оспорва принципа на разделение на властите и заплашва независимостта на съда.

Ето какво каза Радан Кънев пред евродепутатите:

В България предстои избор на главен прокурор, с практически неограничени правомощия и седемгодишен мандат, без възможност за предсрочното му прекратяване.

Единственият кандидат за тази позиция атакува в своята програма принципа на разделение на властите и заплашва независимостта на съда. Този предизвестен избор ще бъде знак за институционална криза.

В същото време сме свидетели и на безпрецедентен натиск върху медиите. Аз съм силно разтревожен, че България ще пропадне в беззаконие. И тази тревога не трябва да е само българска, но и общоеврпейска.

От Вевести: Програмата за която говори Радан Кънев всъщност се казва „Концепция за стратегическо управление на прокуратурата на Република България“.

След внимателен и съвестен прочит не открихме твърдение, в което Гешев да атакува разделението на властите. Но усещането за поредното говорене против България и институциите й се засилва.

Какво съдържа Концепцията на Иван Гешев, можете да прочетете ТУК

http://

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here