Путин провежда съвещание за Арктика

На 13 април президентът Путин провежда среща за развитието на руската Арктика , се съобщава в официалния Телеграм канал на Кремъл.

Съвещанието се провежда чрез видеоконферентна връзка. На дневен ред са въпросите за социално-икономическото развитие на арктическите територии на Русия, както и перспективите за международно сътрудничество в северните територии.

Освен това акцент на заседанието е и развитието на Северния морски път и въпроса за необходимите мерки за опазване на околната среда. На срещата ще бъде обсъден и мониторинг на изменението на климата в Арктическата зона.

По-рано стана известно, че Владимир Путин ще възложи на правителството да изработи ускореното изчисляване на "северните" надбавки за млади специалисти в Арктика. Държавният глава направи такова предложение след изявлението на губернатора на ЯНАО Дмитрий Артюхов, че има недостиг на кадри в много федерални структури.

Източник: ФАКТИ

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here