Путин: Изстреляхме ракета „Циркон”

Руският президент Владимир Путин каза днес, че Русия е извършила пробно изстрелване на хиперзвукова ракета "Циркон", предаде агенция "Интерфакс".

Путин заяви на съвместно заседание на Държавния съвет и Съвета за наука и образование, че извършеното снощи изпитание е преминало "успешно, безупречно". Според него това е "голямо събитие в живота на страната и важна стъпка за укрепване на сигурността на Русия и нейните отбранителни способности".

Той също така каза, че износът на газ по тръбопровода "Северен поток 2" би довел до намаляване на газовите цени в Европа. Ракетното изпитание е извършено на фона на напрежението между Москва и западните страни. САЩ и други членки на НАТО обвиняват Русия, че е струпала десетки хиляди свои войници близо до границата с Украйна, което е предпоставка за инвазия в страната.

Агенция "Ройтерс" съобщи, че нови сателитни снимки, заснети от частна американска компания, показват, че Русия е продължила да струпва голям брой сили в анексирания Крим и близо до Украйна през последните седмици. Москва поиска от НАТО "гаранции" за сигурността си, което се изразява в уверение Украйна никога да не бъде приета в Алианса. От НАТО посочиха, че всяка суверенна държава, каквато е и Украйна, има право сама да определи бъдещето си.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here