Пуделите на Борисов и Гретини вълнения

Виктория Тинтерова. Снимка: личен архив

Сутрешният блок на Нова започна многообещаващо.
Момчето на времето:
– Сега ще ви покажем едни прелюбопитни кадри – обръща се към екрана зад него, сочи и весело казва – това е сграда, която пада от земетресение върху хората. Ще повторим….

Ама как ме разочароваха, ни стонове чух, ни затрупани хора видях. Но пък показаха за 78-ми път опита за спасяване на загиналия боксьор. Не сме съвсем капо…
После дъра-бъра, нищо интересно…

Сидеров обещава безплатен транспорт, край на шарените протести и всички софиянци по една седмица в годината на Варадеро. За по-софиянските софиянци и по едно безплатно дайкири на ден.

И изведнъж – бившият конституционен съдия, агентът Николай, който вместо да работи нещо, ходи из Унгария и непрекъснато обича Орбан. Подритва си той божественото боково благоволение, с едни книги с дитирамби за Орбан. Виртуозно, като Стоичков подритва. Направо го чупи, както Бокича чупи дъски в Корея. Като за 10-ти дан го чупи благоволението…

Не знам, не знам… Обаче, доколкото го познавам Бокича вече, а аз добре го опознах за тия 15 години, такива като агент Николай, той ги презира, както презира пуделите, но си ги кътка така, за цвят, за кеф и разнообразие, за заблуда на противника. В тази пуделската групичка със сигурност са Харизанов, Биков, Тодоров, Деската Атанасова. Подхвърля им там по някоя наденичка и се наслаждава великодушно на въртенето на опашките и кучешкото подпикване от кеф. Ама и с подпикването трябва да се внимава…

Както се казваше в едно старо, комунистическо правило – не си размахвай оная работа в службата, че може да закачиш шефа.

Доколкото забелязвам напоследък, гербаджийската армия от предани държавни служители са последователи и на друго комунистическо правило – който работи в петък, шефът му умира! И за да са съвсем сигурни, изобщо не работят! Не че не разбират нищо, нее. То е защото много обичат Шефа.

Обаче в Нова тв работят с удоволствие. Нелепият Богомил съобщи извънредна новина – двама души загинали в автомобилно катастрофа току-що. От кеф от тази новина, веждите му се събраха с г.за.

Очаквайте в следващите новини живо включване.

Българите пак били злобни, провинциални и комунисти, които не вярват в Грета…

Съвсем демократично тези, които харесват гретините изяви наричат тези, които не харесват гретините изяви – комунисти, тъпаци, мизерници и прочие хубави епитети. Разбира се, има разприятелявания и заплахи за такива. Много обичам аз такива демокрациЙ…

Съвсем очаквано, българите се оказваме злобни, провинциални и такива, които не вярват в глобалната катастрофа. Само ние тук, при това една шепичка комунисти, от седемте милиарда жители не вярваме в тия страхотии и зат’ва се налага изводът, че сме едни огромни тъпаци. И основна тема стана гретините изяви, а не какво иска тя, щото аз, а вероятно и вие, не разбрахме какво иска, нали съм от тъмна балканска страна.

Един приятел тук, разбирач, каза, че трябва да се намалят въглеродните емисии от 3 на 2, например… Аз нищо не разбирам, фантазирам за числото. Ми да ги каже тия работи Грета. Точно да каже – спрете това и това производство и т. н. А тя – вие ми отнехте детството!

То и аз на нейната възраст смятах, че учителите и родителите са ми отнели детството и исках да изчезнат от планетата, ама не ходех да досаждам на американските сенатори… Само от време на време гледах злобно, ама не чак пък толкова. То и сега искам да изчезнат ГЕРБ и милионерите, ама и сега не ходя да досаждам на ООН-ето, нали…

А как ли се чувстват тези маститите милионерски сенатори, когато едно моме им набива канчето и те са принудени, не се знае от кого, да я слушат? Вероятно после, след този час на въздържание и лицемерие, отиват на психоаналитик или набиват жените си.

***

– Здравей, Йори, как си? – любезен е Мечо Пух.

– Здравей, Пух! Вече отдавна не знам как съм….Не съм много как!

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 часа!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here