Проверки след клип за саморазправа на учителка със 7-класничка

Спешни проверки разпоредиха от община Разлог и Регионалното управление по образование-Благоевград по повод видеоклип в социалните мрежи, показващ физическа саморазправа на учител със седмокласничка в основното училище в село Горно Драглище заради повредена врата.

Според директора и педагогическия състав това е провокация в тежкото време на COVID кризата.

Във видеоклипа, заснет преди месец по време на междучасие, се вижда как учителката по български език и литература Райка Калоянова дърпа за косите момиче от седми клас, което според ученици и учители е известно с арогантното си поведение от години.

Как директорът Бойко Пукнев описва класната ръководителка и въпросното момиче:

„Спокоен и добър педагог. Даже като видях вчера клипа, останах много учуден. Постъпката не я одобрявам, но пак си мисля, че госпожата е била силно провокирана, за да реагира по този начин“.

Според директора проблем има и с родителите на момичето:

„Колкото и пъти сме се опитвали да се свържем с тези родители, те не отговарят“.

В момента по случая се води разследване, като спешно ще заседават педагогическият и общественият съвет в училището.

На въпрос на "Хоризонт" защо след толкова сигнали на ученици и учители за поведението на момичето не са всети мерки и не са сезирани институциите, директорът Бойко Пукнев призна:

„Проблемът с преместването е много труден. Това са деца от малцинствата и в повечето случаи те напускат системата“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here