По света и у нас

Британската преса съобщи за убийство от 16 годишен на 15 годишен, по-големият му имал зъб и га наръгал с нож тип "Рамбо" и избягал. Но майка му се усъмнила в него, признал си и тя го завела в полицията, където е арестуван.

Преди няколко години имаше подобен случай- майката разбира, че синът и е извършил убийство, хваща го за ръка – и в полицията. Майките знаят, че синовете им ще бъдат осъдени, но имат морал, съвест, чувство за справедливост мъдрост и уважение към законите: синовете им са кривнали, престъплението се наказва, другите съсипани майки заслужават да има наказание за убийците, ако укрият престъплението на синовете си и им се размине, то няма да тръгнат по правилния път,  утре  ще извършат ново престъпление, защото ще знаят, че може да им се размине и ако дори майките им и да разберат, пак ще ти покрият.

Каква разлика с един случай в България.  На 2 юли 2015г. ученикът Йоан Митев  убива с нож  15 годишният Георги Игнатов в Борисовата градина в София. Бяга от местопретъплението, разпознат е от снимките на камерите и е арестуван. По- малкият му брат издава къде Йоан е хвърлил ножа,  но майка му е не може да допусне и да приеме, че синът и ще бъде осъден и ще влезе в затвора. Не само е заявила, че на видеозаписа не бил синът и, но и даже се е конституирала като негов адвокат.

Пет години след убийството- делото срещу Йоан Матев все още се влачи.

……………………………

По време на Националната конференция на ГЕРБ в Технопарк, изказване направи Гюнай Хюсмен, областен управител на Разград, който се представи така: 

"Аз съм Гюнай, етнически турчин от Делиормана …..".

Сега вижте за сравнение някои примери в Америка:

Хенри Кисинджър, бивш Държавен секретар- германец по рождение, като  Хайнц Алфред Кисинджър.

Джаред Кушнер, зет на президента Тръмп е евреин.

Франк Синатра, знаменит певец, италианец по рождение

Натали Ууд, световно известна актриса,  рускиня по рождение, като Наталия Николаевна Захаренко.

Те, както и много други като тях са известни като американци и се наричат себе си американци. И понякога, за пояснение може да посочат произхода си. И никога Кисинджър няма да каже- "Аз съм етнически германец". Или пък френската певица Силвия Вартан няма да се представи като етническа арменка.

Което Гюнай Хюсмен иска да ни каже е- вие сте българи, а аз не съм българин, аз съм турчин с български паспорт. Не съм се интегрирал и няма да се интегрирам. Той няма никога да се представи като българин от турски произход.  Ето такава е им е и  ДПС партията- етническа, с членска маса от етнически турци, тук таме някой българин, избутан напред на висок пост, като Йордан Цонев, за цвят, да се опровергава факта, че ДПС си е етническа партия, с една дума антиконституционна, защото,  че конституцията забранява партиите на етническа и религиозна основа.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here