Порно рекет: Хакери твърдят, че ви записват, докато гледате филми за възрастни

"Поздравления! Трябва да ви споделя лоши новини", така започва една от последните онлайн атаки, която рекетира с интимно съдържание и заплахи за разпространението му. Авторът, представящ себе си като хакер, твърди, че редовно гледате порно и ви е наблюдавал през камерата на телефона по време на онлайн воайорството, пише flagman.bg.

"Е, успях да запиша редица ваши мръсни сцени и монтирах няколко видеоклипа, които показват начина, по който мастурбирате и достигате оргазъм. Ако имате съмнения, мога да направя няколко клика с мишката и всичките ви видеоклипове ще бъдат споделени с вашите приятели, колеги и роднини", се посочва в заплахата.

Предложената цена, за да не се разпространят клиповете, в случая е 500 евро в биткойни. Схемата е изпипана и за разлика от много подобни "blackmail" опити за измама, това послание и отправените в него предупреждения изглеждат убедително и достоверно. Причините са две – съобщението е изключително грамотно написано, а обясненията в него конкретни и последователни.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here