Поредно бламирано вето : Промените в Изборния кодекс са приети

Със 124 гласа „за“, против" – 89 и без „въздържали се“ парламентът прие повторно Изборния кодекс и преодоля президентското вето, съобщи "Евроком".

Правилникът за организацията и дейността на Народното събрание предвижда ветото да се счита за преодоляно, ако парламентът приеме повторно закона с мнозинство повече от половината от всички народни представители.

Част от промените в изборното законодателство бяха върнати за ново обсъждане на 28 септември 2020 г. от държавния глава.

Законопроектът за изменение и допълнение на Изборния кодекс бе приет на 17 септември 2020 г. В основното тяло на законопроекта бе заложено още ЦИК да определя техническите изисквания към апаратната и програмната част на техническите устройства за машинно гласуване.

Също така ЦИК ще осигурява техническите устройства за машинно гласуване чрез наемане или закупуване. Държавната агенция „Електронно управление“, съвместно с Българския институт за стандартизация и Българския институт по метеорология, удостоверяват съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here