Партия МИР дава решение как България да се справи с всяка една криза

Партия МИР дава решение как България да се справи с всяка една криза

Партия МИР дава решение как България да се справи с всяка една криза

Партия МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) дава решение как България да предотврати, да управлява ефективно и да се справи с всяка една криза в страната, в това число и ковид кризата. Това каза председателят на партия МИР Симеон Славчев в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

„През последните години сме свидетели на всякакви кризи – водни, екологични, наводнения и други, при които освен че имаше закъсняла и неадекватна реакция на държавните органи, липсваше всякаква превенция, да не говорим за управление на самите кризи. За огромно съжаление цената, която плати българското общество за тези грешки, е огромна, в това число и с човешки жертви, а човешкият живот е безценен“, това заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

За справянето с всяка една криза партия МИР предлага да се приеме Закон за управление при кризи и да се създаде Министерство за извънредните ситуации и управление при кризи.

„Чрез приемането на Закон за управление при кризи ще се създаде ясен протокол, който ще координира всички отговорни институции в държавата, които трябва да си взаимодействат при възникването на дадената криза или бедствие. Това ще даде възможност първо да се управляват ефективно кризите и второ, което е по-важно, да се предотвратяват. Свидетели сме дори сега по време на пандемията с Ковид-19, че имаше решения, които доведоха до объркване сред българските граждани и задълбочаване на кризата, вместо нейното ефективно управление“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той припомни факта, че още през декември месец 2020 г. партия МИР настояваше държавата да проведе подробна и детайлна национална информационна кампания за всяка една ваксина, за да може всеки един български гражданин да вземе информирано решение и сам да реши, дали да се ваксинира или не. Според Славчев такава информационна кампания беше от изключително и от първостепенно задължение на държавата.

„Партия МИР поиска още през август месец оставката на здравния министър д-р Стойчо Кацаров, защото той освен че създаде хаос в цялата сфера на здравеопазване, но и наруши човешките права, раздели българското общество на ваксинирани и неваксинирани и грубо раздели и обиди лекарите, които са на първа линия в борбата с Ковид-19. Личен избор на всеки един човек е дали да се ваксинира или не и този избор не може да бъде предопределян със заповеди, ограничения и дискриминация.“, зави още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Според него най-сериозният проблем на България през изминалите тридесет „демократични“ години е въпросът за качеството, подготовката, компетентността, ценностната система и най-вече за ефективността на управляващите, измерима с качествени критерии.

„Именно затова партия МИР предлага в България да бъде въведена чрез закон Система за стандарти за качеството на мениджмънта в държавното управление. Това ще гарантира, че заемането на всички управленски позиции в държавата ще се осъществява само по строго определени правила и само след преминаване през конкурси, провеждани от специалисти в дадената област. Това на практика ще сложи край на „калинките“ в управлението и ще наложи коренно различен подход при подбора на управленските кадри в страната, които ще бъдат компетентни, експерти и професионалисти“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че МИР е единствената партия, която предлага национален консенсус и обединение около пет национални приоритета. Това са работеща и ефективна икономика; излизане от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината; оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство и логистиката; реформа в съдебната система и административна реформа чрез въвеждането на електронното правителство; балансирана външна политика.

„Реализацията на тези пет национални приоритета ще превърнат България в силна социална, индустриална и уважавана държава, а българският народ – в проспериращ и щастлив, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че изходът от енергийната криза и устойчивото развитие на енергетиката в България са свързани с децентрализацията на производството на електроенергия.

„Партия МИР предлага коренно различен подход и решения в сферата на енергетиката, които ще доведат до енергийна сигурност, ниски цени на електроенергията и ниски загуби по преносната мрежа. Решението, което предлага партия МИР, е децентрализацията на производството на електроенергия, т.е. да се произвежда електроенергия там, където се потребява“, заяви още Симеон Славчев.

Той подчерта, че не бива да се противопоставят атомната енергетика на възобновяемите енергийни източници, защото те могат много добре да се допълнят. Славчев предложи също така за производство на енергия да бъдат използвани и битовите отпадъци.

„В цял свят оползотворяват своите отпадъци и ги разглеждат като ценен енергиен ресурс. Затова партия МИР предлага в България да започнем да използваме този енергиен ресурс за производството на електрическа и топлинна енергия, което също е част от устойчивата стратегия за децентрализация на енергийното производство“, подчерта още председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той призова българските граждани да подкрепят на предстоящите избори с номер 26 партия МИР, която освен нов морал, налага и нов стил и модел на правене на политика чрез експертност и професионализъм.

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here