“Отровното трио”: Борисов си назначи председател на ЦИК

Управляващата клика, начело с Бойко Борисов, даде поредното публично доказателство за това, че се държи на власт, за да си подсигури възможността да контролира и манипулира изборния процес. Кандидатурата на адв. Албена Белянова за председател на Централната избирателна комисия изобщо не стигна до народните представители и бе проведена процедура само с един кандидат. Тази практика е известна още и с избора за главен прокурор на Републиката. Това пишат от "Отровното трио".

"Кандидатурата на адв. Белянова бе внесена от неправителствена организация и даваше възможност както за избор, така и за независим контрол над целия изборен процес. Очевидно за всички е, че спазването на правилата няма значение за върхушката на Борисов, а всички мили думи за диалогичност, гласност и демократични процедури, са безсмислени лозунги, хвърлени в очите на гражданите.

За нас е ясно, че адвокат Белянова не бе допусната до процедурата за публичен избор, заради участието ѝ в протестите срещу правителството на Борисов, но и заради нежеланието за състезателен характер, компетентност и обективност при сравняване с кандидатури, чужди за системата им.

Опитът да се окупира контролът над свободния вот на българите ще бъде неуспешен. Със силите на гражданското общество, партийни и непартийни структури, ще организираме мрежа за граждански контрол и недопускане на платен вот, за какъвто очевидно се готвят управляващите.

След този предизвестен избор, г-жа Караянчева бе хвърлена на амбразурата да говори за „зачестили спекулации за честността на изборите“. Но именно тя, за нещастие, е начело на институцията, през която мина т.нар. „избор“ на единствен кандидат. Убедени сме, че хората с чиста съвест, които ще проявят активност, са много повече от тези, които заради бедност или зависимост ще приемат пари срещу своя глас", пишат още те.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here