Откажете се от тези лоши кулинарни навици

Всяка домакиня допуска грешки в кухнята, които не просто оказват негативно влияние върху вкуса на храната, но могат да се окажат и наистина опасни за здравето. Ето от кои кулинарни навици е по-добре да се отървете завинаги, пише actualno.com.

Една дъска за рязане за всички продукти

Повечето храни не трябва да се режат на една и съща дъска, дори ако след това се смесват в процеса на готвене. Дори и след измиване на дъската, върху която сте рязали месото, по нейната повърхност остават бактерии. И ако след това използвате тази дъска за рязане на хляба, вредните микроорганизми със сигурност ще попаднат върху него.

Размразяване и мариноване на храната при стайна температура

При стайна температура бактериите започват да се размножават по-бързо и това е опасно за здравето. Месото и рибата трябва да се размразяват на долния рафт на хладилника. Това правило важи и за мариноване на месото.

Често разбъркване на ястието по време на готвене

Честото разбъркване не позволява на продуктите да се изпържат добре. Освен това има вероятност да превърнете ястието в каша.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here