Организацията за забрана на химическите оръжия коментира Навални

Организацията за забрана на химическите оръжия определи като повод за дълбоко безпокойство обявените от Германия доказателства, че руският опозиционер Алексей Навални е бил отровен с вещество от типа "Новичок".

"Отравяне, на когото и да е, с нервнотоксично вещество ще бъде смятано за използване на забранено химическо оръжие", заявиха от организацията, предаде БНР.

Засилва се международният натиск над Русия за пълно и прозрачно разследване. Москва твърди, че направените в Русия изследвания не са установили следи от отравяне в организма на Алексей Навални. 44-годишният критик на Кремъл продължава да е в кома в берлинската болница "Шарите", където беше докаран от Русия, след като му прилоша по време на вътрешен полет.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here