Нумизматика – клубът на богатите


636.66666
Добре дошли в клубът на богатите! Българската нумизматика има най-големият подем в света. След като българинът Костадин Везьов спечели световното първенство по нумизматика с Български монети. Цялата нумизматична общност впери очи в Българските монети и банкноти .

Пазарът настръхна и вече няма световен аукцион, в който да няма поне по една българска монета от колекционно качество. След като бяха реализирани и няколко рекордно големи продажби на Български монети световните аукционни къщи следящи пазара започнаха да изнамират редки Български монети.

В момента в България и чужбина има много българи, които купуват българските монети с цел колекционерство и така пътят на монетите вече не от България към чуждите аукционни къщи, а от чужбина към България.

Стефан Пройнов твърди, че това явление не е ново.

Така е било и в Русия преди 15 години и не стихва и до днес. Така ще бъде и в България – налице е не малка нумизматична общност, която плува в морето от спекули. Няма да спрат да се появяват спекулативни изкушаващи предложения от чужбина към България и някои от търговците отдавна са се пренастроили.

Стефан Пройнов: Аз следя периферията на пазара и смея да заявя, че постоянно излизат редки монети банкноти в чужди търговци, който нямат българските каталози за да сравняват цените и да догонят пазарният ръст.

А и дори да имат каталозите на някои монети цените им отдавна минават в пъти каталожните цени. Добре дошли в клубът на богатите. В момента Българските монети са инвестиционен рай, който няма да спре след няколко години, а ще запази интересът си в следващото десетилетие, само че редките монети ще намаляват за сметка на растящите им цени и всеки нумизмат може да ви го потвърди.

Ако имате свободни пари наемете си консултант и инвестирайте, няма да има по-добра лихва никъде по света за вас. Добре дошли в клубът на богатите!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here