Новоизбраната министърка на правосъдието: Искам да благодаря за оказаното ми удоволствие

„Искам само да благодаря за оказаното ми удоволствие. Надявам се, че ще оправдая доверието ви“ . Това обяви новоизбраният министър на правосъдието Десислава Ахладова от парламентарната трибуна, след като положи клетва. Тя заема поста на мястото на подалия оставка Данаил Кирилов, съобщи debati.bg.

По-късно пред медиите Ахладова обяви за свой приоритет електронното правосъдие.

Това е втората рокада в правосъдното министерство и поредният ремонт в състава на кабинета „Борисов 3“.

Въпреки че заяви, че сам е взел решението да напусне поста, Данаил Кирилов и досега не е посочил ясни мотиви за това. Той обяви намерението си да се оттегли на 26 август след разговор с премиера Бойко Борисов.

В тази посока критики за рокадата дойдоха от опозицията в лицето на БСП. Според тях оставката е свързана с „проваления проект за нова Конституция и промени в Изборния кодекс“.

Кандидатурата на Ахладова бе представена от вицепремиера Екатерина Захариева, а веднага след гласуването новият министър положи клетва от парламентарната трибуна.

Коя е Десислава Ахладова?

Ахладова е магистър по „Право“ от Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград.

От 22 май 2017 г. е административен ръководител на Административен съд –Перник, избрана с решение на Съдийската колегия на Висш съдебен съвет на 18.10.2016 г.

От 2014 г. до 22 май 2017 г. е председател на Районен съд-Перник.

От 2004 г. до 2014 г. е заместник-административен ръководител на Районен съд-Перник. В периода 2000 г. – 2004г. е районен съдия в Районен съд-Перник, година преди това е младши съдия в Окръжен съд-Перник.

Участвала е в редица семинари и обучения, свързани с европейското и гражданското право.

Владее английски език и руски език.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here