Новият бестселър на Skoda

Евтиният кросоувър Skoda Kamiq се превърна в бестселър на марката на китайския автомобилен пазар. За първите 10 месеца на тази година автомобилът е продаден в 31 000 копия. Това е значително по-добро постижение от основните конкуренти Hyundai Creta и KIA Seltos, които в Поднебесната държава бяха продадени в съответно 26 500 и 18 000 екземпляра.

Дебютът на автомобила се състоя още през 2018 година, но интересът към него не отшумява и досега. Ниската цена на автомобила се дължи на факта, че той е базиран на платформата PQ25, която е по-ранна версия и се различава съществено от европейската. В Китай двигателната гама се състои от само два силови агрегата.

Базовият е 1.5-литров атмосферен двигател с мощност 110 к.с., който работи в тандем с 5-степенна механична или с 6-степенна автоматична трансмисия. Вторият мотор е 1,2-литровият турбо двигател със 116 к.с., който се комбинира със 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Колата няма задвижване на четирите колела дори в максималната си конфигурация.

Във въпросната максимална конфигурация обаче китайците могат да разчитат на доста богато оборудване – модерен мултимедиен комплекс, цифров панел с инструменти, камера за обратно виждане, люк на покрива и много други. Цените започват от 89 900 юана (11 500 евро), а максималната конфигурация струва 125 900 юана (16 000 евро).

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here