На черно! Франция залови продавачи на фалшиви негативни тестове за коронавируса

Френските власти са задържали седем души, продавали подправени резултати от тестове за коронавирус, предадоха Франс прес и ДПА, цитирани от БТА.

Те продавали фалшифицираните удостоверения на пътници на парижкото летище "Шарл де Гол". Един такъв фалшив сертификат струвал между 150 и 300 евро, според офиса на прокуратурата. Разследващите са открили над 200 фалшиви резултата на мобилните телефони на заподозрените.

Заради пандемията някои страни допускат на своя територия само пътници, притежаващи удостоверения с отрицателен резултат за вируса, издаден през последните 48 до 72 часа.

Френската гранична полиция започна разследването, след като пътник, летящ за етиопската столица Адис Абеба, бил хванат с фалшиво удостоверение за негативен тест за вируса. Вътрешният министър Жералд Дарманен благодари в Туитър на разследващите.

Съдът срещу фалшификаторите – 6-има мъже и 1 жена, е насрочен за март. Очаква ги затвор до 5 г. и глоба до 375 000 евро.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here