Най-привлекателните градове за инвеститорите

Институционалните инвеститори, както и преди пандемията от коронавирус, считат пазара за недвижими имоти един от най-стабилните по отношение съхранение на богатство. Това се посочва в изследване на компанията Wiener Komforwohnungen, изготвено по поръчка на Института за изследване на общественото мнение Kantar. В него участие са взели предприемачи от Великобритания, Германия, Австрия и Швейцария.

Близо 40% от инвеститорите смятат Лондон за най-привлекателният град за покупка на имот. Второто място е за Берлин с 35%, а на трета позиция с 23% остава Виена.

Независимо от пандемията, 63% от предприемачите заявяват, че не възнамеряват да променят инвестиционното си поведение или да преразпределят средства в своя портфейл и само 8% планират да пренасочат част от средствата си в търговски имоти. За повечето респонденти – 88%, от решаващо значение за избор на имот е местоположението.

"Високият процент на търсене на жилища и строителството в големи европейски градове осигурява на инвеститорите сигурност и изгодно вложение на финансовите им ресурси, особено в несигурни времена", казва директорът на Wiener Komforwohnungen Александър Финстер. Според него, в близките години, районите до големите градове ще привличат още повече вниманието на инвеститорите и строителните предприемачи. "Потенциалът за ръст и усвояване на градските центрове е изчерпан, поради това търсенето се измества към предградията на големите градове и то тези с добра инфраструктура", допълва Финстер.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here