Мюсюлмански учен към Макрон: Вие сте в криза, а не ислямът

Топ мюсюлмански учен разкритикува коментарите на френския лидер Еманюел Макрон за исляма, които предизвикаха широко недоволство сред мюсюлманите по света, информира "Дейли сабах".

Генералният секретар на Международния съюз на мюсюлманските учени Али ал Карадаги призова Макрон да не се тревожи за исляма, тъй като не разчита на подкрепата на властите, пише news.bg.

По време на реч в петък Макрон разкри план за защита на секуларизма във Франция. Той описа исляма като "религия, която е в криза по целия свят".

Отбелязвайки, че не се страхува за исляма, Карадаги заяви, че "бъдещето е на ислямската религия". Той поясни, че се страхуват от бъдещите общества, които правят религиите и светините на другите религии легитимни мишени. Страхуваме се от общества, където властите са пристрастени сами да си създават врагове, продължи той.

Ако има реална криза, тя е заради двойните стандарти на някои западни политици, категоричен е мюсюлманският учен.

"Президент Макрон, вие сте в морална, хуманитарна и политическа криза, ислямът не може да носи бремето на фалшиви лидери на карикатури, които създават кризи под вашето настойничество", категоричен е Ал Карадаги.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here