Мотоциклетен състезател загина при катастрофа с над 300 км/ч

Мотоциклетният състезател и бизнесмен Зеф Айсенбърг загина при катастрофа, докато се опитваше да счупи британския рекорд за скорост на автомобили, поставен на трасе – 207,6 мили/час (334,1 км/ч).

47-годишният милионер има над 70 върхови постижения при моторите, като част от тях са записани в книгата „Рекордите на „Гинес“. Той е претърпял фатален инцидент с автомобил „Порше 911“ на летището Елвингтън край Йорк през миналата седмица.

Сега стана ясно, че в края на трасето Айсенбърг загубил контрол над машината, която се е движила с над 300 км/ч и това довело до трагичната катастрофа. Присъстващият на трасето медицински екип не е успял да спаси живота на бизнесмена.

Преди четири години Зеф Айсенбърг претърпя тежка катастрофа на същото летище. Тогава той получи множество фрактури, включително и на таза.

Бизнесменът е основател на фармацевтична компания и е произвеждал собствена линия със спортни добавки. През 2011 г. продава компанията си на гиганта „ГлаксоСмитКлайн“ за 162 милиона паунда.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here