Лордовете отхвърлиха спорен закон за Брекзит

Камарата на лордовете в британския парламент отхвърли някои текстове от спорния законопроект за вътрешния пазар, който дава право на Лондон да променя постигнатата с Брюксел сделка за Брекзит, тъй като противоречат на международното право.

От екипа на премиера Борис Джонсън обаче заявиха светкавично, че ще ги възстановят отново, когато проектът се върне в Камарата на общините, тъй като те са “защитна правна мрежа за запазване на целостта на вътрешния пазар на Обединеното кралство”, в случай че не се стигне до търговско споразумение между ЕС и Англия.

Това обаче ще отнеме време и лишава преговорния екип на Лондон от сериозен лост за натиск по време на финалните преговори, които в момента текат с Брюксел по споразумението.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here