Лондон не е място за пране на руски пари

Лондон, най-големият финансов хъб в Европа, не е място за пране на руски пари, заяви транспортният министър на Великобритания Грант Шапс. Това предаде Evening Standard.

Коментарите идват, след като британската парламентарна комисия по разузнаване и сигурност заяви вчера, че Лондон е станал особено благоприятна дестинация за руските олигарси и техните пари, които наричат финансовия хъб "пералня".

„Много е важно доброто име на Лондон, Сити и Обединеното кралство да бъде запазено, когато става въпрос за законодателство за борба с изпирането на пари“, заяви Шапс пред BBC.

„Това не е мястото, на което да идвате и да перете пари. Не сте добри дошли“, допълни транспортният министър. 

През последните години Лондон се превърна в дом на много заможни руснаци.

Шапс каза още, че няма доказателства за руско вмешателство по време на референдума за Брекзит през 2016-а, добавяйки, че разузнаването на Обединеното кралство не изпуска Русия от поглед.

„Трябва да има доказателства, че има проблем, а такива няма“, заяви Шапс пред Sky на въпроса дали трябва да има допълнително разследване за евентуална руска намеса в референдума за излизане от Европейския съюз.  

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here