Кулеба: Ситуацията в Мариупол може да е червена линия по пътя на преговорите

Украинският външен министър, Дмитро Кулеба, заяви, че не е имало скорошни дипломатически комуникации между Русия и Украйна на ниво техните външни министерства, съобщава Агения Ройтерс. Той добави, че ситуацията в пристанището Мариупол, която той определи като "ужасна", може да е "червена линия". по пътя на преговорите.

Украински войници се противопоставиха на руския ултиматум да свалят оръжие в неделя в разрушеното пристанище Мариупол, което Москва каза, че силите ѝ са почти напълно завзети в това, което ще бъде най-голямата ѝ награда от почти двумесечната война.

Украинският премиер Денис Шмихал каза, че войските в Мариупол продължават да се бият въпреки искането на Русия да се предадат до зазоряване.

Източник: ФАКТИ

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here