Костадин Костадинов: Не отиваме просто на избори, а на война за спасението на България

Костадин Костадинов: Не отиваме просто на избори, а на война за спасението на България

Председателят на „Възраждане“ д-р Костадин Костадинов и ръководството на политическата организация посетиха Бургас.

Стотици се стекоха в Конгресния център за срещата. Местни лидери, бизнесмени и граждани от всички социални групи и сфери препълниха конферентната зала, за да се запознаят с програмата на формацията и нейните основни цели в политически, икономически и обществен план.

На срещата гражданското общество и бизнесът имаха възможност открито да задават своите въпроси и да получава директни отговори по всякакви обществено-политически, икономически и значими за страната теми. Председателят Костадин Костадинов и неговият заместник Цончо Ганев разясниха подробно целите, които си е поставила политическата организация в едно предстоящо управление, както и най-важните приоритети, които

„Възраждане“ ще преследва неизменно. Всеизвестен факт е, че Възраждане влезе като най-малката политическа партия в парламента и само година по-късно се превърна в мощен политически фактор.

Представителите ѝ за кратко време спечелиха доверието на българските граждани с активната си дейност в Народното събрание, множеството законопроекти, които внесоха в полза на обществото и бизнеса, както и яростните критики към управляващите.

Официалната статистика сочи, че „Възраждане“ ще бъдат трета или четвърта политическа сила, но неофициални данни показват, че те се ползват с много по-голямо доверие сред избирателите и има вероятност да поведат класациите. Политическата организация и нейните членове са познати като върли антагонисти срещу  „старото статукво“ – ГЕРБ-СДС, ДПС и БСП, както и с нежеланието да се свързват в коалиции с други партийни формирования.

Ще успеят ли съвременните Възрожденци да променят коренно политическата картина в страната и какво би се случило, ако това стане действителна реалност и „Възраждане“ стане водеща политическа сила? Въпросителните са много, а изненадите тепърва предстоят.

За повече информация по темата от „BurgasNews“ разговаряме с председателя на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Господин Костадинов, какво очаквате да се случи през предизборната кампания? На какво се надявате и на какви приоритети залагате в своята програма?

Очакваме да спечелим изборите и основният приоритет в предизборната кампания е да убедим българските граждани, че единствената алтернатива за съществуването на България, като нормална държава и въобще като държава, е „Възраждане“. Защото, ако продължат да ни управляват партиите, които досега ни управлявахаq или тези, които преди тях управляваха – ГЕРБ и ДПС, България няма бъдеще като държава. Ние ще бъдем заличени от лицето на Земята. Просто ще бъдем унищожени от картата на света. Няма да ни има.

Очаквате ли по време на кампанията да бъдете засипани с компромати? От къде очаква Възраждане черен предизборен пиар по време на предизборната кампания?

Те не са спирали. Те не са се спрели от две години и половина. От началото на 2020 година. Между другото днес научих, че е викнат в ДАНС шофьорът на вишката, с която ние свалихме украинското знаме от сградата на софийската община.

Каква е причината? Защо е викан в специалните служби за сигурност за нещо, което е видно, че не е повод за тяхна намеса. Какво цели това, да Ви сплашат за изборите ли? Някои или някой използва службите като бухалка по време на избори ли?

Това е абсурдно! Те искат да го накарат да каже кой го е накарал да извърши това нещо. Доколкото разбирам, че има проверка образувана в прокуратурата, засега срещу неизвестен извършител, но целта е да бъда обвинен аз. Опитват се да ме подведат по член от НПК за едро хулиганство и да ме вкарат в затвора.

Но това е смешно и звучи невероятно. Това не е престъпление срещу държавата, държавния флаг, институцията или нещо засягащо националните интереси. Как ще Ви обвинят в едро хулиганство за това, че е свален чуждестранен флаг от българско национално учреждение, институция?

Според българската прокуратура и ДАНС обаче това е престъпление. Това е едро хулиганство, да се противопоставим аз и гражданите на България срещу поставянето на чуждестранен флаг на официална българска институция. Това е дъното, некрологът на българската държава, който ДАНС и Прокуратурата подписват в момента. Това е само от днес. А иначе компромати, клевети по мой адрес има всеки ден. Това се е превърнало в ежедневие за някои хора, които се страхуват от „Възраждане“, но мен не ме притесняват изобщо. Ние ще работим за България и ще следваме своите цели до край. Всичко това, което се прави срещу нас само показва, че сме на прав път. Никой не би си правил труда да атакува или да се бори с личности и организации, които не представляват опасност за него.

Очевидно е, че „Възраждане“ е заплаха за статуквото и управляващата клика, американски режим в България. Поради което се задейства цялата им добре позната компроматна машина, която работи само и единствено по утвърден модел – фалшиви новини, клевети, измислени компромати и т.н. Но това вече не работи! Само повече мотивира избирателите на „Възраждане“ да гласуват за нас.

Вие от Възраждане казвате, че сте първа политическа сила. Скоро показаха официална статистика, която Ви нарежда на четвърто място след ДПС? Какво мислите по въпроса? Има ли вероятност да не сте първи в класациите?

Нали знаете, че има три вида статистика или три вида лъжа. Това са лъжа, нагла лъжа и статистика. Можем да го наречем и социология. Нашата информация с която разполагаме е, че „Възраждане“ е първа политическа сила. И така, като това започна да се прокрадва тук и там, вчера видях, че агенция „Медина“ ни е дала 12,5% , а сега ще започнат да излизат и други социологии, които ще ни дават двойно по-малко. Мога да се обзаложа с Вас, съвсем сериозно ще го направя, за каквото кажете. Ето, днес е 7 септември 18,15 часа, мога да се хвана на бас с Вас, тъй като вчера излезе проучване, което ни дава 12,5% , че утре или най-късно до края на седмицата ще излезе друго проучване на някоя друга агенция, която ще

каже, че имаме двойно по-малко. Дайте да се обзаложим, че ще ни дадат 6-7%. Просто проследете работата на социологическите агенции и ще се убедите, че съм прав.

Добре, господин Костадинов, да предположим, че сте първа политическа сила и застанете начело на държавното управление, какво ще направите първо? С какво ще се заемете първо, защото нещата, които трябва да се решават, са много?

Първото, което ще направя, е да премахна плана за въвеждане на еврото, който беше приет от престъпния кабинет на Кирил Петков. Този план предвижда унищожаването на българския лев, който е една от най-стабилните валути в света, а искат да бъде заменен с чуждата валута евро. Това ще е най-първото нещо, което ще направим. Още на първото заседание на Министерския съвет планът за приемане на еврото ще бъде скъсан и запратен в кофата за боклук, където му е мястото. Ние искаме да преосновем България. Темите са много, както казахте безброй. Това не става за ден-два. Ще започнем от демография, това е най- важният проблем, защото каквото и да си говорим, каквито и приоритети да имаме и да искаме да ги изпълняваме, това става с хора. А хората в България намаляват застрашително. Второто нещо е здравеопазването, образованието, външната сигурност, вътрешната сигурност, социалната политика, енергийната независимост на страната, възстановяването на хранителния суверенитет, земеделието. България е опустошена, оглозгана и опоскана. Това страшно

престъпление се върши от шайка престъпници, американски агенти. Ние ще трябва да се бием на всеки един фронт. Затова и казвам, че на тези избори не отиваме на обикновен парламентарен вот, ние отиваме на война за бъдещето на България. Тук въпросът е ребром – Дали да я има България или не!

Господин Костадинов, да предположим и другия сценарий, че не успеете да станете първа политическа сила. Какво става от там нататък?

Отиваме на следващи избори след няколко месеца.

Убеден сте, че ще има следващи избори? Може да има нов кабинет, не мислите ли?

Убеден съм, че ще има нови избори, защото или „Възраждане“ ще управлява, или

просто няма да се създаде достатъчно стабилен и надежден кабинет. Какъвто и кабинет да се създаде, без „Възраждане“, то той няма да може да нормализира отношенията с Русия.

Защо държите да се нормализират отношенията с Русия? Тя е подложена на санкции от ЕС, които според демократичните общности са справедливи. От какво толкова сме зависими от Руската Федерация?

Възстановяването на отношенията с Русия са ключови за възстановяване на икономическата стабилност в българската държава. Ако това нещо не се случи, тогава българската икономика ще рухне през зимата. И Бог да е на помощ на тези, които тогава управляват държавата. Никой няма да ги спаси от хората, които ще искат да ги разкъсат на парчета и да ги линчуват. Затова, лично моят съвет към нашите опоненти е да не губят време на държавата. Защото те губят реално времето на България. Губят времето на българския народ.

Препоръчвам им да се оттеглят, защото не могат да управляват. Те управляват в чужд интерес или управляват само в своя собствена икономическа изгода – грабят, ограбват, крадат. Опоскаха безжалостно българската държава и това е видно, и от Марс. Единственото решение е „Възраждане“ да управлява самостоятелно. Това ще се случи. Дали след тези избори или другите, но това ще стане факт.

„Възраждане“ избра да говори със симпатизантите си за култура чрез спектакъл. Днес от 19:30 ч. с вход свободен в ДТ „Адриана Будевска“ ще бъде представен спектакълът „Възраждане“ на актьора Николай Урумов.

Възраждане е с номер 14 в бюлетината.

Възраждане за България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here