Костадин Ангелов: Рекордният брой починали от COVID-19 ще бъде проверен

Рекордният брой на починалите от COVID-19 за последното денонощие ще бъде проверен. Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на брифинг пред РЗИ-София.

51 са починалите от коронавируса за последното денонощие, сочи справка в Единния информационен портал. Жертвите от началото на пандемията станаха 1 349.

Министърът посочи, че ако продължи да се увеличава броят на заболелите и хора, които трябва да бъдат поставени под карантина, може да се предприеме и уведомяване по електронен път и със SMS. Той добави, че в момента тази практика се използва в Германия.

„Колегите там вече се отказаха да търсят и правят епидемиологични проучвания, а разчитат на съвестта и разума на хората да предупреждават всички лица, с които са контактували, защото усилията на властите, които трябва да извършват тези проучвания, са насочват в други посоки по отношение на контрола на кризата“, допълни той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here