Консулството ни в Милано дава безплатни правни съвети

Генералното консулство на България в Милано организира онлайн гише „Моите права“, което ще се проведе на 17 ноември 2020 г. от 17:00 ч. В него ще участват адвокатите: адв. Мария Ганчева, адв. Божидара Атанасова. адв. Корнелия Юрукова, съобщиха от Министерство на външните работи.

Българските граждани, които желаят да участват в онлайн събитието, могат да получат първоначална безплатна правна информация относно нормативната уредба на двете държави, организация на съдебни процеси и извънсъдебни способи за решаване на спорове и избор на съответната процедура за разрешаване на конкретни проблеми. Можете да задавате въпроси от:

– трудово-правен характер;

– семейно-правен характер /брак, раздяла, развод, оспорване на родителски права, взаимодействие на българското и италианското законодателство относно малолетни деца с двойно гражданство при смесени бракове, включително проблеми от компетентността на специализирания Съд за непълнолетни и др./;

– търговски характер /учредяване на търговско предприятие и организиране на търговска дейност/;

– данъчен и осигурително-правен характер;

– недвижими имоти – нормативна база и процедури при покупко-продажба и наем на недвижими имоти;

– всякакъв вид правоотношения от граждански и гражданскопроцесуален характер;

– сигнали, тъжби, както и информация относно правото на достъп до безплатна правна помощ в Италия и България.

По време на самото събитие може да задавате и допълнително въпроси. В деня на провеждане на онлайн гише „Моите права“ на всички участници ще бъде изпратен линк за включване в онлайн гишето. Генерално консулство на България в Милано се надява по този начин да успее да помогне на българските граждани, особено в тези времена на извънредна ситуация. Повече информация може да намерите ТУК.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here