Кой е единственият българин, шафнер на „Ориент Експрес“

32-годишният болярин Николай Симеонов е част от екипажа на луксозния влак "Ориент експрес", добил световна популярност от романа на Агата Кристи, пише "Борба".

Търновецът е единственият българин, работещ на борда на железопътното возило, и негова отговорност е да се грижи за комфорта и спокойствието на пътниците. Нашенецът използва престоя на влаковата композиция на гарата в Горна Оряховица на 3 септември, за да се срещне за кратко с роднини и приятели от родния си град, а след това машината се отправи към крайната си точка – Венеция.

Николай бива назначен за шафнер на „Ориент Експрес“ преди 4 години. Научава за обявата за работа от свой познат и успява да пребори стотиците конкуренти за позицията. Споделя, че едно от изискванията било да владее поне 4 езика, за да може да комуникира свободно с пътниците.

„Много хора си мислят, че влакът „Ориент Експрес“ е просто мит и съществува единствено в книгите. Той е уникален, защото е единствен в света. Пътува вече 100 години. Всеки един от 15-те му вагона има характер и за мен е чест да работя на борда“, споделя Симеонов.

Благодарение на професията си е срещал много популярни личности, но се налага да запази имената им в тайна. Свикнал е с големия интерес към луксозния експрес и се наслаждава на всички дестинации, до които стига по релси.

Също като останалите си колеги от екипажа, Николай носи елегантна униформа в унисон с уникалната ретро атмосфера на влака. В изискания интериор са пътували кралица Елизабет II, Франц Йосиф, Оноре дьо Балзак, Шарл де Гол, Агата Кристи.

Любопитна подробност за търновеца е, че е и абсолютен шампион в интернационалното състезание за бодибилдъри в Румъния – INBA Romania. Печели титлата през 2018 г., побеждавайки конкуренцията в лицето на унгарци, холандци, гърци и румънци.

Източник: ФАКТИ

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here