Кои са най-нежеланите подаръци и какво да правите, ако получите такъв

Коледните и новогодишните празници са съпътствани от размяната на изобилие от подаръци. След това обаче настъпва времето, в което разочарованите от получените дарове хора търсят начини да се отърват от тях, пише Daily Star, позовавайки се на проучване на британската Асоциация на потребителите.

Близо една пета от участниците в допитването признават, че са преподарили или продали поне един разочароващ подарък, който са получили за миналогодишните коледни и новогодишни празници.

По-склонни да се отървават от нежеланите дарове са по-младите хора на възраст между 18 и 34 години – тридесет на сто от тях споделят, че са намерили "нови стопани" на поне един подарък, от който са останали недоволни след миналогодишните празници, пише dir.bg.

За сравнение – само една пета от хората на възраст между 45 и 54 години и едва една десета от над 55-годишните прибягват до тази практика.

Проучването показва още, че лондончани по-често от провинциалните жители намират "нов дом" на нежеланите подаръци.

Според разбивката по полове жените са по-склонни да се отървават от разочароващи дарове. До тази практика прибягват една четвърт от дамите и само един на всеки седем мъже.

Сред най-лошите подаръци, за които съобщават участниците в допитването, са напитки с изтекъл срок на годност, сутиени втора употреба, използвани картофобелачки или други кухненски прибори, пластмасови кофи, мопове, домакински гъби, гумени ръкавици, почистващи препарати, дъски за гладене на ръкави, поставки за моливи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here