Китайски кросоувър се оказа по-безопасен от Toyota RAV4

Луксозният кросоувър Exeed TXL, произвеждан от китайската компания Chery, е по-сигурен от Toyota RAV4. Така поне твърди тамошният еквивалент на европейската организация за оценка на безопасността на новите автомобили EuroNCAP.

Според C-NCAP (China New Car Assessment Programme) Exeed TXL покрива 93.6% от максималните оценки за сигурност, като в някои дисциплини резултатът му е 100%. При челен удар с препокриване 40% моделът защитава водача и пасажера до него на 93%, с при фронтален сблъсък с препокриване 100% – на 94.38%, а при странично стълкновение – на 100%. В тестовете са използвани три манекена, два от които отпред, а един – на задната седалка.

Отлична оценка получават и системите за активна безопасност на Exeed TXL. Най-лошият показател на кросоувъра е защитата за пешеходци – 75.73%.

Крайният резултат на модела обаче е най-висок от всички тествани седем автомобила. На второ място се подрежда Toyota RAV4, която е оценена с 90.5%, а на трето – Mazda3 с 88.6%.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here