Киргизстан мисли за присъединяване към Русия

Много хора в Киргизстан са готови да се обърнат към Русия, за да станат една от републиките в страната. Това заяви председателят на Координационния център на киргизската диаспора в страната Раймкул Атакуров, съобщи Правда.ру.

Според Атакуров въпросът се обсъжда широко в Киргизстан. Припомня се, че страната е била определяна като остров на демокрация в Централна Аазия.

Според него повторно присъединяване може да улесни чуждестранните работници. Така те няма да трябва да минават през тестове или патенти, за да си намерят работа в Русия.

В същото време се работи в близко сътрудничество с много руски представители. Припомня се, че Русия и Киргизстан са били заедно за дълъг период и споделят обща история.

Атакуров смята, че повторно присъединяване не може да стане бързо, но и че това е пътят, който според него трябва да се следва.

Припомня се и как това ще улесни образованието за много млади хора. Посочва се, че това са нормални исторически действия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here