Кание Уест събрал 60 000 гласа на президентските избори в САЩ (СНИМКИ)

Рапърът Кание Уест е спечелил около 60 000 гласа в подкрепа на кандидатурата си за президент на САЩ, съобщават световните информационни агенции.

В серия от туитове Уест обяви, че е гласувал за първи път на президентски избори и показа бюлетината си, на която името му беше изписано на ръка.

The first vote of my life We are here to serve We pray for every servant leader in the world 🕊 pic.twitter.com/UWSrKslCt1

— ye (@kanyewest) November 3, 2020

I VOTED 🇺🇸 pic.twitter.com/hlgIJUST4x

— ye (@kanyewest) November 3, 2020

Той гласува в щата Уайоминг, който не е сред 12-те щати, в които беше официално допуснат да участва като независим кандидат в надпреварата.

Според данните от преброяването на гласовете Кание е получил около 0,4 % от гласовете в щатите с преобладаващо селско население Айдахо, Оклахома и Юта.

По брой на гласовете Кание се е представил най-добре в щата Тенеси, спечелен вчера от Доналд Тръмп, като там за рапъра са гласували близо 10 200 души.

Намерението си да се кандидатира пак след четири години, Кание изрази с две думи в Twitter: "КАНИЕ 2024".

KANYE 2024 pic.twitter.com/Zm2pKcn12t

— ye (@kanyewest) November 4, 2020 Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here