Калин Тодоров: Гоцев е помагал на СИК и ВИС

Ген. Любен Гоцев е една от митологиите на прехода. Неговата роля в деструктивното развитие на България е голяма. Това заяви в предаването "Балотаж" на Телевизия "Евроком" журналистът Калин Тодоров. Той посочи, че Гоцев е началник на предизборния щаб на БСП и е причината за победата на първите демократични избори.

Тодоров коментира и версиите за участието му в българската мафия:

"Ако той е създал мафията, той си я е създал сам за себе си", посочи той.

Според него има свидетелства, че Гоцев е помогнал в организирането на СИК и ВИС, но и е основен играч при създаването на зърнената криза, която бе фактор за падането на правителството на Жан Виденов.

"Гоцев изкупува зърното на безценица и след това го държи. По-късно го продава много скъпо или го дава на свои приятели", допълни той.

"Любен Гоцев създава "План Шипка", за да докара царя в България. След това той започва да играе в полза на олигарсите като Илия Павлов, като Черепа, с чиито пари царят беше докаран в България", добави журналистът.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here