Как правилно да поставите презерватива?

За безопасен секс е необходимо правилното използване на презерватив. Това ще помогне да се избегнат нежелани бременности и болести, предавани по полов път. Дерматовенерологът Виктория Заярна разкри как е правилно да поставяте презерватива. Ето ги и десетте нейни препоръки:

1. Трябва да поставяте презерватива само на възбуден член.

2. Отварянето на пакета със зъби в пристъп на страст може да изглежда зрелищно, но е опасно. Отворете го внимателно, за да не повредите презерватива.

3. Използвайте презерватива от самото начало и през целия сексуален акт.

4. Първо отдръпнете препуциума.

5. Преди да започнете да разгъвате презерватива, с една ръка стиснете резервоара за сперматозоиди в края на презерватива с една ръка. Така няма да има въздух в края, когато започнете да го търкаляте.

6. Уверете се, че няма оставен въздух. Това е грешката, която често причинява разкъсвания, а не силната страст.

7. Също така не забравяйте да оставите малко “безвъздушно” пространство на върха на презерватива за семенната течност.

8. За да предотвратите подхлъзване на презерватива, можете да го държите за външния пръстен.

9. При смяна на "местоположението" трябва да смените презерватива.

10. За да премахнете презерватив, трябва първо да го преобърнете наполовина, за това трябва да вземете ръба с гумена лента, да го издърпате до външните страни на пениса и да започнете да го завъртате.

Други препоръки за използване на презерватив

След секс трябва да проверите целостта на презерватива.

Никога не използвайте презерватив отново.

Латексните презервативи не са съвместими с лубриканти на маслена основа, затова не ги използвайте. Нанесете лубриканти на водна или силиконова основа.

При орален и анален контакт, не пренебрегвайте защитата – носете презерватив. Презервативът не защитава 100% от инфекциите. Някои процеси могат да се появят в области, които не са покрити с презерватив. Например, генитален херпес, аногенитални брадавици, срамни въшки, пише zdrave.to.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here