Как да се отървем от леда под калниците

Натрупването на сняг под калниците и по праговете на автомобилите през зимата се приема за дразнеща подробност, но всъщност не е толкова безобидно. Заедно с кишата по тези чувствителни места от каросерията полепват реагенти за обработка на пътищата против поледици, а с времето се образуват трудни за премахване буци, които пречат на свободното въртене на колелата.

Като доказани експерти в решаването на подобни зимни проблеми, руснаците са открили начин да се справят и с тази неприятност. "Лечението" е просто и евтино, но изисква известно постоянство и посещение на автомивка поне веднъж на две-три седмици.

След измиване колата трябва да се остави да изсъхне добре и по повърхността на подкалниците и праговете се нанася WD-40. За около 10 минути покритието образува защѝтен филм, който не позволява полепването на сняг и киша. За да има ефект, процедурата трябва да се повтаря след всяко измиване.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here