И Израел с нов антирекорд

За изминалите 24 часа в Израел са регистрирани нови близо 1500 случая на заразени с коронавирус. Така общият им брой от началото на пандемията, която за страната беше началото на февруари, надвишава 36 000 случая. Починали са 351 души.

Израел, който е с население 9 млн. души, твърдеше, че до момента добре се справя с пандемията. Разхлабването на антивирусните мерки обаче доведе до ръст на новозаразените.

От 8 юли държавата въведе нови забрани, сред които затваряне на барове и спортни зали, увеличаване размера на глобите за неносене на маски на публични места. В някои селища, за които се смята, че са огнища на разпространение на вируса, са въведени и още по-строги рестрикции.

На 9 юни премиерът Бенямин Нетаняху призна, че премахването на ограниченията е започнало „твърде рано”. „Поемам отговорността за това” и представи план за излизане на страната от икономическата криза, свързана с коронавируса.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here