Изненадата на българския имотен пазар

Редица изненади се наблюдават на пазара на недвижими имоти от началото на пандемията – като се започне от факта, че цените на жилищата не само, че не спаднаха, но отчитаха и ръст до изпразването на офис площите и редицата отстъпки, до които наемодателите на тези имоти бяха принудени да прибегнат. Един от сегментите, който се развиваше трудно през последните години, дори и преди кризата от 2008 г., сега набира скорост, а именно логистичния. Първата промяна в сегмента е, че вече подобни площи се строят не само за лично ползване, но и за отдаване под наем. В района на София в етап на изграждане са 241 000 кв.м. "Различното от предишни пъти, когато основна част от строителната продукция беше за собствено ползване, е че сега имаме висок процент за отдаване под наем. Наемните нива се движат в диапазона между 4.2-4.4 EUR. В района на летището цените са по-високи", казва Жоро Ангелов, мениджър „Индустриални площи и развитие на парцели“ в Cushman & Wakefield Forton.

Интересът към този тип площи е продиктуван от потребителското поведение, което се промени в резултат на пандемията от коронавируса, а именно от сектори като бързооборотни стоки, мебели и стоки за дома и онлайн търговията.

През третото тримесечие на текущата година са завършени 32 456 кв.м площи, както за собствени нужди, така и за отдаване под наем, което е значително над средните стойности за последните 10 години.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция 24 Chasa!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here